NOS VoetbalAangepast

'Als Feyenoord geen kampioen wordt, is dat hun eigen schuld'

Bij Heracles raken ze niet in de war van extra aandacht. De Almeloërs spelen door hun aanstaande duel met Feyenoord opeens een belangrijke rol in de titelrace.

De Heraclieden kunnen Feyenoord, dat afgelopen zondag zeer verrassend met 3-0 verloor bij Excelsior, van de landstitel houden als ze zondag minimaal gelijkspelen in De Kuip en Ajax daarnaast zegeviert bij Willem II.

Bij Heracles weten ze: Feyenoord is niet onverslaanbaar

Maar Heracles heeft ook baat bij een goed resultaat in Rotterdam. De ploeg van John Stegeman heeft nog een punt nodig om zeker te zijn van deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

"Ik begrijp alle aandacht wel, maar we proberen ons ervoor af te sluiten. Het is iets wat we bij Heracles minder gewend zijn", geeft Stegeman toe. "Maar ik ben er helemaal niet mee bezig."

Hoe dat bij zijn spelers is, durft Stegeman niet te zeggen. "Het is natuurlijk een bijzondere wedstrijd. Ik hoop dat ze er op een goede manier mee omgaan en geen last hebben van spanning, zodat we met z'n allen gas kunnen geven."

Met alle respect, als Feyenoord geen kampioen wordt tegen ons, dan moeten ze dat vooral bij zichzelf zoeken.

Heracles Almelo-trainer John Stegeman

Woensdag arriveerden Stegeman en Ajax-coach Peter Bosz opvallend genoeg samen op het voetbalcongres van de KNVB in Zeist.

Stegeman lachend: "Dat was echt toeval, kan ik je verzekeren. Ik kwam uit Almelo, hij uit Amsterdam. We parkeerden onze auto's naast elkaar. Ik ken Peter goed, dus dan praat je met elkaar."

De twee hebben raakvlakken. Stegeman speelde als spits van AGOVV onder de toen beginnende trainer Bosz en werd later ook diens assistent bij Heracles.

John Stegeman (links) en Peter Bosz (rechts) bij aankomst in Zeist voor het voetbalcongres

"We moeten zondag voor dat ene punt gaan, maar dat wordt niet makkelijk in een volle Kuip", aldus Stegeman. "Ik heb veel zin in de wedstrijd."

De trainer gelooft wel in een stunt met Heracles, dat Excelsior als voorbeeld heeft. "Feyenoord is niet onverslaanbaar. En met alle respect, als Feyenoord geen kampioen wordt tegen ons, dan moeten ze dat vooral bij zichzelf zoeken."

Voorkeur

Een voorkeur voor Feyenoord of Ajax als nieuwe landskampioen heeft de trainer van Heracles niet. Dat was niet anders toen Stegeman een jaar of twaalf was.

"Toen speelde ik bij Vitesse en zat ik als supporter op de tribune bij Go Ahead Eagles. Ik was fan van Johan Cruijff, maar die heeft volgens mij voor beide clubs gespeeld hè."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl