Seve van Ass
NOS SportAangepast

Rotterdam en Bloemendaal winnen eerste play-off-duel

Bloemendaal en Rotterdam zijn goed begonnen aan de halve finales van de play-offs om de Nederlandse hockeytitel bij de mannen. Ze hebben in de best-of-three-serie een 1-0 voorsprong genomen tegen respectievelijk Kampong en Amsterdam.

Rotterdam boekte een 2-0 zege in eigen huis. In een voorzichtige wedstrijd namen zowel Rotterdam als Amsterdam weinig risico. Pas toen Seve van Ass een kwartier voor tijd de score opende, gooide Amsterdam de schroom van zich af.

Het slotoffensief leverde echter niets op. Met een extra veldspeler in plaats van de keeper maakte Amsterdam zelfs de weg vrij voor de tweede Rotterdamse goal. Simon Egerton kon simpel scoren.

"Dit is zoals we wilden beginnen", zegt Rotterdam-coach Albert Kees Manenschijn. "Maar eerlijk is eerlijk: deze wedstrijd had ook de andere kant op kunnen vallen. Degene die de eerste goal zou maken, wint. Gelukkig waren wij dat."

Bloemendaal verslaat Kampong

Bloemendaal, dat als koploper van de reguliere competitie de play-offs is ingegaan, behaalde in Utrecht een zwaarbevochten 3-2 zege op Kampong.

Na de openingsgoal van Tim Jenniskens nam de thuisclub door twee rake strafcorners van Martijn Havenga namelijk brutaal de leiding over. Maar kort daarna stelden Jasper Brinkman en Thierry Brinkman orde op zaken voor de titelfavoriet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl