OG3NE tijdens de generale repetitie
NOS NieuwsAangepast

Morgen Europa, maar eerst moet OG3NE scoren bij de vakjury

Een spannende dag vandaag voor OG3NE. Hoewel ze morgen pas voor heel Europa moeten optreden, krijgen ze vandaag al punten toebedeeld van de internationale vakjury's. Die punten bepalen voor vijftig procent of de drie zussen doorgaan naar de finale. Hoeveel punten de vakjury's geven, wordt niet bekendgemaakt.

Een belangrijk optreden dus waarbij OG3NE alles uit de kast moet halen. Vanmiddag bij de generale repetitie hielden ze zich daarom nog een beetje in, vertellen de zusjes aan verslaggever Martijn van der Zande. "We hebben niet alles gegeven. Dat bewaren we voor het optreden bij de vakjury en voor ons optreden morgen."

De generale repetitie van de hele show verliep niet helemaal lekker, zegt Van der Zande. "In de openingsact hebben ze bekende Songfestivalliedjes in een Oekraïens jasje gestoken, met een koor, dansers en muzikanten. Bij elkaar misschien wel honderd mensen. Dat ging een paar keer fout en moest dan weer over. Daardoor liep alles uit. Het was ook rommelig, op een gegeven moment stond er zo'n 50 man op het podium."

Zo'n rommelige repetitie is dan ook vervelend voor de artiesten. "De dames van OG3NE waren al op weg naar het podium, maar ze moesten weer terug naar de kleedkamer omdat het nog niet klaar was. Uiteindelijk zette bij het optreden een van de zusjes iets te vroeg in, maar daarna verliep hun optreden zo goed als vlekkeloos."

OG3NE tijdens de generale repetitie op woensdagmiddag

Volgens Van der Zande is het na vanavond belangrijk dat de drie zussen het rustiger aan gaan doen. "Ze hebben de afgelopen dagen veel interviews gegeven en dat merken ze aan hun stem. Morgen geven ze geen interviews meer. Ze moeten zich echt gaan focussen op de show."

Veel tijd voor interviews hebben de zussen morgen ook niet. "Ze moeten om 13.00 uur al in de hal zijn. Dan hebben ze 's middags nog een repetitie en dan is 's avonds de show. Ze zullen het grootste gedeelte van de dag dus doorbrengen in de kleine kleedkamer waar het warm en benauwd is", zegt Van der Zande.

Morgen is de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dan mag de rest van Europa bepalen wat zij van het liedje lights and shadows van OG3NE vinden. Als ze genoeg punten krijgen gaan de zusjes door naar de finale. Die is aankomende zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl