Stijn Vandenbergh bij de eerste etappe van Parijs-Nice
NOS WielrennenAangepast

Hersenkneuzing Vandenbergh na valpartij in Vierdaagse van Duinkerke

Wielrenner Stijn Vandenbergh heeft dinsdag een hersenkneuzing opgelopen bij een valpartij in de eerste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke. Op 22 kilometer van de streep ging een vijftigtal renners hard onderuit. Vandenbergh was het zwaarste slachtoffer.

Al direct was duidelijk dat de 33-jarige Belg van AG2R er slecht aan toe was. Hij was even buiten bewustzijn en bloedde uit neus en mond.

Vandenbergh werd met spoed vervoerd naar het ziekenhuis van Valenciennes. In eerste instantie werd gedacht aan een hersenbloeding, maar volgens zijn ploeg is daar geen sprake van en gaat het om een hersenschudding en -kneuzing.

"Hij heeft een goeie nacht gehad. Hij gaat vanochtend nog eens onder de scanner en dan zullen we weten wanneer hij het ziekenhuis mag verlaten", aldus een woordvoerder van AG2R tegen Sporza.

Grote paniek

Ploegleider Hilaire Van der Schueren van Wanty-Groupe Gobert haalde na afloop van de etappe uit naar de internationale wielrenunie UCI. Volgens hem had de koers stilgelegd moeten worden.

"Er was grote paniek", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. "Veel renners zijn getraumatiseerd door al die valpartijen die ze hebben meegemaakt. De UCI heeft het altijd over respect en veiligheid, maar als er dan iets gebeurt, laten ze de koers gewoon doorgaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl