De meiden van OG3NE in Kiev
NOS NieuwsAangepast

OG3NE wil songfestival weer naar Nederland halen

De eerste halve finale van het songfestival zit erop, gisteravond hebben de eerste tien landen zich voor de finale van zaterdag geplaatst. Buurland België was een van de gelukkigen. De Nederlandse inzending OG3NE mag zich morgen bewijzen: de drie zussen staan dan met hun Lights and shadows op het podium in Kiev.

Ze zijn inmiddels bijna anderhalve week in de Oekraïense hoofdstad. "Het is hier ontzettend leuk. We hebben een geweldig team om ons heen en alles loopt volgens plan", vertellen de drie zusjes in een interview met verslaggever Martijn van der Zande.

"Alle grote beslissingen hebben we in Nederland genomen, dus je moet altijd kijken hoe die uitpakken. Maar tot nu toe zijn ze allemaal goed uitgepakt. Aan de reacties hier te zien, vindt iedereen dat, dus dat is heel fijn." De meidengroep is met name blij met de positieve reacties vanuit het buitenland. "Want daar moeten we natuurlijk de stemmen van krijgen."

Het optreden is pas morgen, maar in aanloop daarnaartoe hebben de zangeressen het druk. Zo traden ze maandagavond op in de Euroclub.

In zo'n drukke week is het natuurlijk wel belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. "Het is wel heel fijn dat we onze rust kunnen pakken. Ons team houdt goed in de gaten dat we op tijd gaan slapen. Dat is heel belangrijk voor je stem. Daarnaast sporten we ook nog, om een beetje fit te blijven", lacht het drietal.

In het oosten van Oekraïne woedt een burgeroorlog. Het Songfestival is daarom dit jaar extra beveiligd. "We zien dat wel, maar eigenlijk voelen we ons daardoor alleen maar meer op ons gemak. Als we door de stad rijden met de Songfestival-bus rijdt er voor en achter ons politiebegeleiding. Dat is natuurlijk allemaal uit voorzorg, we merken eigenlijk niks van de oorlog."

Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat het drietal maar weinig tijd heeft om iets van de stad te zien. "We zijn hier natuurlijk voor het Songfestival. Als we nog eens iets van Kiev willen zien, dan komen we nog wel een keertje terug."

Wij willen Nederland trots maken.

OG3NE

Bij de bookmakers doet OG3NE het goed. Het nummer van het drietal staat in de top-10. Als die voorspelling uitkomt, betekent dat dat ze morgen een plek weten te bemachtigen in de finale.

"We gaan er helemaal voor, we hebben er heel veel vertrouwen in. Je weet natuurlijk nooit hoe het gaat lopen, maar we kunnen wel zeggen dat we er redelijk zeker van zijn dat we die finale moeten gaan halen."

Morgenavond komt OG3NE in actie op het songfestival met Lights and Shadows

Het is Nederland al sinds 1975 niet gelukt om met de hoofdprijs naar huis te gaan. Als je wint, mag jouw land het jaar erop het Songfestival organiseren. Dat is iets waar het drietal van droomt. "We willen Nederland vooral heel graag trots maken en hoe kan je dat anders doen dan het Songfestival na 42 jaar mee terug te brengen?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl