Ajax-trainer Peter Bosz is een van de sprekers bij het voetbalcongres
NOS VoetbalAangepast

Voetbalcongres maakt hectische dag KNVB compleet

Na de bewogen persconferentie van Hans van Breukelen over de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal begon twee uur later in dezelfde ruimte een voetbalcongres van de KNVB. Doel: visies over de internationale topsport uitwisselen en nieuwe kennis opdoen.

Joep Schreuder stond voor de ingang en ving prominenten op als Leo Beenhakker, Bert van Marwijk, Aad de Mos, Feyenoord-voorzitter Eric Gudde en Marcel Brands, de technisch directeur van PSV. Er heerste een jolige stemming.

Beenhakker werd "voor de 487ste keer" gevraagd of Feyenoord zondag wel kampioen wordt en De Mos vindt dat Van Breukelen niet "de voertaal van het voetbal" spreekt, maar dat Dick Advocaat als nieuwe bondscoach wel een schot in de roos is.

Joep vangt prominenten op bij voetbalcongres KNVB

Met het rapport 'Winnaars van Morgen' als aanleiding behoorden Ajax-trainer Peter Bosz, Martin Rafelt (Duits voetbaljournalist en schrijver van Vollgasfußball) en Maurits Hendriks (technisch directeur NOC*NSF) tot de sprekers. Ook Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel was aanwezig.

Navolging congres Galgenwaard

Het congres is bedoeld om navolging te geven aan het KNVB-congres 'De toekomst van het Nederlandse voetbal', dat in december 2014 werd gehouden in Stadion Galgenwaard.

2014: KNVB-congres van vele visies en 'overleven' als kernwoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl