Dorian van Rijsselberghe in actie tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro
NOS SportAangepast

Weerzien met de wedstrijdplank stemt Van Rijsselberghe tevreden

Tweevoudig olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe heeft negen maanden na de Spelen van Rio de Janeiro een verdienstelijke rentree gemaakt op de surfplank. Na de eerste dag op de EK in de RS:X voor de kust van Marseille bezet de Texelaar de vijfde plaats. Kiran Badloe staat vierde.

In een straffe wind finishte van Rijsselberghe als zesde, derde en tweede in de races. Dat was beter dan hij zelf had verwacht. Sinds zijn gouden triomftocht in Rio in augustus had de 28-jarige Van Rijsselberghe geen wedstrijdplank meer aangeraakt en vooraf zei hij de EK vooral als training te zien.

"Het kostte kracht, maar ik ben blij met hoe ik rondkwam op de baan vandaag", reageerde Van Rijsselberghe. "Wat morgen brengt? Dat gaan we morgen zien, ik heb geen verwachtingen voor dit toernooi."

Badloe en De Geus

Badloe kon ook terugkijken op een prima eerste dag. De trainingspartner van Van Rijsselberghe staat in het tussenklassement op de vierde plaats, achter de Fransman Louis Giard, de Israëliër Nimrod Mashiah en de Pool Pawel Tarnowski.

Bij de vrouwen zeilde Lilian de Geus naar de derde plaats in het tussenklassement. Ze finishte als tweede, vierde en negende in de races.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl