Nicholas Taylor (47) en Joan Taylor (44)
NOS NieuwsAangepast

'Monster-echtpaar' veroordeeld in grote Britse zedenzaak

"U heeft kinderen verslaafd gemaakt aan drugs en u heeft hun lichamen gebruikt voor uw eigen plezier. U bent een monster." Met deze harde woorden heeft een Britse rechter de Engelsman Nicholas Taylor en zijn vrouw veroordeeld in een van de grootste zedenzaken in de Britse geschiedenis.

In een periode van tien jaar mishandelde en misbruikte Taylor samen met zijn vrouw Joan negen kinderen. Ook heeft het echtpaar uit Northampton meerdere keren zowel jongens als meisjes verkracht.

Ze bedreigden en vernederden de kinderen en lieten ze cocaïne gebruiken zodat ze meewerkten aan seksuele handelingen. Het jongste slachtoffer was 11 jaar oud.

Nicholas Taylor moet levenslang de gevangenis in. Zijn vrouw 18 jaar. Haar advocaat zei dat ze in de ban was van haar man en dat ze een ander persoon was als hij er niet was. "Ze was volledig in de macht van haar man door drugs en geweld."

De twee hadden een crimineel verleden. De vrouw werkte vroeger als prostituee en Taylor was al een keer veroordeeld voor seksueel misbruik.

Ik heb gekeken of het mogelijk is dat u ooit meer wordt dan een monster. Maar ik zie niets goeds in u. Ik verwacht niet dat u zult veranderen.

De rechter

Het onderzoek naar het echtpaar begon al in 2014, het proces duurde zes weken. Taylor was een aantal keer op televisie te zien, waar hij tegenover de pers zijn verhaal deed.

Het stuit de rechter tegen de borst dat de man zich in die periode tegenover de media presenteerde als een herboren mens "dat de verdorvenheden van de drugswereld heeft ervaren en gerehabiliteerd wilde worden".

De rechter verwijt hem een totaal gebrek aan moraal. Hij noemde hem een intelligente man, maar ook een monster. "Ik heb gekeken of het mogelijk is dat u ooit meer wordt dan een monster. Maar ik zie niets goeds in u. Ik verwacht niet dat u zult veranderen."

In totaal werd het 'monster-echtpaar' veroordeeld voor 90 verschillende misdrijven. De rechter concludeerde dat de twee een gevaar voor de samenleving zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl