Verdachte Mark de J. in actie tijdens het NK tennis
NOS NieuwsAangepast

Rechtbank wijst uitstel zaak moord Everink af

De rechtszaak over de moord op Koen Everink heeft vanochtend al flinke vertraging opgelopen. De advocaat van verdachte Mark de J. heeft de rechtbank vanochtend gevraagd de zaak uit te stellen, maar die voelde daar niets voor.

Volgens de advocaat is extra dna-onderzoek nodig. Uit contra-expertise zou blijken dat er wel degelijk sporen van anderen dan Mark de J. bij Koen Everink zijn gevonden, onder meer op zijn kleding.

Advocaat Hoogendam noemde het rapport van het NFI halfbakken en vindt dat het onderzoek onvolledig is uitgevoerd. Hij houdt de mogelijkheid open dat er niet een, maar twee of zelfs nog meer daders betrokken zijn geweest bij de dood van Everink.

Overmeesterd

Verdachte Mark de J. heeft altijd ontkend dat hij betrokken is bij de dood van Everink in maart vorig jaar. Hij zegt dat hij door een aantal onbekende mannen is overmeesterd bij het huis van de zakenman in Bilthoven. Het Openbaar Ministerie zegt meer dan genoeg bewijs te hebben dat tenniscoach De J. achter de moord zit.

Volgens het OM is er niets mis met het onderzoek van het NFI.

Ook de rechtbank vond aanvullend dna-onderzoek niet nodig. De advocaat van De J. moet zijn kritische vragen stellen aan dna-deskundigen, die vanmiddag zijn opgeroepen als getuige. Volgens de rechtbank moet later blijken of er nog aanleiding is voor extra onderzoek.

Boosheid

De mededeling dat de zaak vanaf vandaag gewoon wordt behandeld, veroorzaakte boosheid bij advocaat Hoogenboom. Hij vroeg zich af of de rechtbank de waarheid wel wil weten, wat weer tot irritatie bij de rechtbank leidde.

Advocaat Hoogenboom dreigde eerder op te stappen als zijn verzoeken niet zouden worden gehonoreerd. In de rechtszaal sprak hij zich daar vandaag niet over uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl