NOS SportAangepast

James dendert door in NBA play-offs, huzarenstukje Wizards

Cleveland Cavaliers is het eerste NBA-team dat zich heeft geplaatst voor de halve finales van de play-offs. De titelhouder won in Toronto ook het vierde duel met de Raptors (109-102). LeBron James was zoals gebruikelijk de drijvende kracht, maar hij niet alleen.

James nam 35 punten, 9 rebounds en 6 assists voor zijn rekening. Zijn ploeggenoot Kyrie Irving was ook op dreef met 27 punten. De Cavaliers zijn nog altijd ongeslagen in de play-offs. In de eerste ronde hadden ze ook al met 4-0 afgerekend met Indiana Pacers.

Wizards maken 26 punten op rij

Cleveland treft in de halve finales Boston Celtics of Washington Wizards. Na vier wedstrijden is de stand daar in evenwicht (2-2). De Wizards trokken de stand gelijk door voor eigen publiek met 121-102 te winnen.

De basis voor de winst werd in het derde kwart gelegd. Daarin maakte Washington maar liefst 26 punten op rij.

In de andere kant van het schema heeft Golden State Warriors, dat net als de Cavaliers nog ongeslagen is in de play-offs, nog één zege nodig om zich te ontdoen van Utah Jazz. De ploeg uit Oakland leidt met 3-0.

Bij het duel tussen Houston Rockets en San Antonio Spurs staat het 2-2. De Rockets wonnen zondag met 125-104. James Harden blonk uit met 28 punten en twaalf assists.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl