Alexander Zverev
NOS SportAangepast

Zverev wint voor eigen publiek, Cilic klopt Raonic

Alexander Zverev heeft in eigen land het ATP-toernooi van München op zijn naam geschreven. De Duitser, die de week begon als de nummer twintig van de wereld, was in de finale een maat te groot voor de Argentijnse qualifier Guido Pella: 6-4, 6-3.

Voor Zverev, die in de eenzijdige finale van 72 minuten geen moment in de problemen kwam, is het zijn derde ATP-titel. Eerder was hij de sterkste op de indoortoernooien van St. Petersburg (2016) en Montpellier (2017).

Door de zege stijgt Zverev naar de zeventiende plek op de wereldranglijst, zijn hoogste klassering tot dusver. De twintigjarige Zverev staat bekend als een van de grootste talenten in het internationale circuit.

Marin Cilic met zijn trofee

Marin Cilic bleek de sterkste op het graveltoernooi van Istanbul. De als tweede geplaatste Kroaat was in de finale net iets sterker dan de Canadees Milos Raonic, die als eerste was geplaatst: 7-6 (3), 6-3.

Cilic en Raonic zijn zwaargewichten als het serveren betreft, maar met gravel als ondergrond bleef het aantal aces beperkt. Breekkansen waren er wel genoeg en Raonic - die nog behandeld werd aan een schouderblessure - kreeg er de meeste, zeven. Maar hij benutte er geen. Cilic was goed voor vijf kansen en een ervan leverde hem een vroege breek op in de tweede set.

Cilic won al zeventien toernooien, maar vierde in Turkije pas zijn tweede eindzege op gravel na die in zijn geboorteland in 2012 (Umag). Raonic (acht toernooizeges) stond niet eerder in een gravelfinale.

Estoril

In het Portugese Estoril was de winst voor Pablo Carreño Busta. De als eerste geplaatste Spanjaard rekende in twee sets (6-2, 7-6) af met de Luxemburger Gilles Müller. Voor Carreño Busta was het zijn derde toernooizege.

Pablo Carreño Busta

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl