De spelers van Lycurgus vieren het winnen van de eerste set
NOS SportAangepast

Volleyballers Lycurgus prolongeren overtuigend landstitel

De volleyballers van Lycurgus hebben de landstitel geprolongeerd. In Doetinchem werd Orion met 3-1 verslagen: (29-27, 25-22, 20-25, 25-19).

Lycurgus had na de 3-1 overwinning van vorige week aan twee sets voldoende om het kampioenschap veilig te stellen.

De eerste set leek snel naar Lycurgus te gaan, maar Orion gaf zich niet zomaar gewonnen. De Doetinchemmers kwamen terug tot 27-27, maar daarna pakte Lycurgus toch door. Met 29-27 werd de eerste set binnengesleept.

Op dat moment had Lycurgus nog maar één set nodig om kampioen te worden. En in de tweede set was het al direct raak. Met 25-22 ging de set opnieuw naar de Groningse ploeg, waardoor de titel zeker was. Er werd even feest gevierd, Orion feliciteerde de tegenstander en een paar minuten later ging de wedstrijd verder.

Beslissingswedstrijd volleybal: Orion-Lycurgus

Lycurgus wint 'gewoon'

Het was te zien aan Lycurgus dat de strijd was beslist. Orion pakte met 25-20 de derde set, maar dat was slechts voor de statistieken. Toch sloot Lycurgus de wedstrijd in stijl af. De derde set werd gewonnen (25-19), waardoor de wedstrijd net als vorige week eindigde in 3-1.

Lycurgus speelde zijn vijfde finale in zes jaar. In 2016 pakten de Groningers voor het eerst de titel en dit jaar werd de Supercup opgeëist. Orion veroverde dit seizoen de beker.