Bo Bendsneyder
NOS SportAangepast

Bendsneyder pakt eerste punten van het seizoen

Bo Bendsneyder heeft in de Moto3-klasse bij de Grote Prijs van Spanje zijn eerste punten van dit seizoen gepakt. De Nederlandse motorcoureur finishte in Jerez als elfde. Bendsneyder was als 24ste gestart.

De zege ging naar de 17-jarige Aron Canet. De Spanjaard won nog niet eerder een race in de Moto3. Romano Fenati uit Italië eindigde als tweede, voor de Spanjaard Joan Mir.

Mir behoudt na vier races de leiding in de WK-stand met 74 punten. Fenati is tweede met 65 punten. Jorge Martin uit Spanje staat derde met 59 punten. Bendsneyder pakte vijf punten en bezet nu 22ste plaats.

Dani Pedrosa wint MotoGP van Spanje

Dani Pedrosa won in de MotoGP-klasse. De Spaanse Honda-coureur was zijn landgenoten Marc Márquez (ook Honda) en Jorge Lorenzo (Ducati) te snel af.

WK-leider Valentino Rossi (Yamaha) finishte pas als tiende en zag zijn voorsprong in het klassement op zijn Spaanse teamgenoot Maverick Vinales slinken tot twee punten. Vinales finishte in Jerez als zesde.

De vijfde race van het seizoen is over twee weken op Le Mans in Frankrijk.