NOS VoetbalAangepast

Déjà-vu op Woudestein voor Bruins en Drost

Precies tien jaar geleden kwam AZ op bezoek bij Excelsior op de laatste speeldag van de eredivisie. Dankzij een 3-2 zege van de Rotterdammers werd de ploeg uit Alkmaar geen landskampioen.

Nu, tien jaar later, is het de beurt aan Feyenoord om op Woudestein kampioen te worden. Als de ploeg van Giovanni van Bronckhorst wint van Excelsior, is Feyenoord landskampioen.

Duel met Feyenoord voelt als dejà-vu voor Excelsior

Excelsior-spelers Luigi Bruins en Henrico Drost waren er in 2007 ook bij. "Dit is echt een dejà-vu voor ons", aldus Bruins. "Dat je uiteindelijk een ploeg van het kampioenschap afhoudt, was vooral heel sneu voor die jongens."

Drost herinnert zich vooral de emoties na afloop. "Wat er toen allemaal gebeurde, dat sloeg nergens op. Het zijn altijd andere spanningen rondom zo'n wedstrijd, maar dat was een leuke pot."

Spannende strijd

Excelsior heeft formeel nog één punt nodig om zich veilig te spelen, bij winst is Feyenoord zeker van de titel. Beide voetballers verwachten ook deze zondag een spannende strijd tussen de Rotterdamse clubs. "We gaan allebei volle bak", aldus Drost.

Bruins: "Als je het hele jaar bovenaan staat, moet je ook die laatste wedstrijd winnen. Wie aan het einde bovenaan staat, verdient het. Jammer dat het AZ toen niet lukte."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl