NOS SportAangepast

BMX: Smulders wint weer op Papendal

BMX: Smulders wint weer op Papendal

Laura Smulders heeft op Papendal de eerste wereldbekerwedstrijd BMX op haar naam geschreven. De Nijmeegse, die vorig jaar de WB veroverde en ook op Papendal won, was in al haar vijf races de snelste.

De Russin Yaroslava Bondarenko werd in de finale tweede en gaf bijna een tel toe. Judy Baauw, een van de vijf Nederlandse BMX'sters die in actie kwamen, eindigde als derde en kwalificeerde zich, net als Smulders, voor de WK, die in september in de Verenigde Staten worden verreden.

Ruby Huisman, juniorenwereldkampioene, finishte als vijfde en ook zij bleef Mariana Pajon nog voor. De Colombiaanse is tweevoudig olympisch kampioene en veroverde zes wereldtitels.

Niek Kimmann en Kevin van Groenendaal

Zilver en brons voor Oranje-heren

Bij de heren verschenen maar liefst twintig Nederlanders aan de start. Dave van der Burg en Twan van Gendt haalden van hen als enigen de finale en stonden naast winnaar Andre Sylvain op podium.

Van der Burg leidde vanaf het begin, lag na de laatste bocht ook nog altijd op de eerste plaats, maar de Fransman stak hem op het laatste rechte stuk alsnog voorbij.

Van den Burg en Van Gendt crossen naar medaille

Niek Kimmann, wereldkampioen in 2015, kwam in de halve finales ten val. Voor Kevin van de Groenendaal viel daarin eveneens het doek.

Jelle van Gorkom kwam niet door de kwartfinales. Zondag is de tweede WB-wedstrijd van het seizoen,ook op Papendal.

BMX'er Van Gorkom is weer 'on the road'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl