Milos Raonic
NOS SportAangepast

Gedroomde finale in Istanbul, Zverev op dreef in München

Het graveltoernooi in Istanbul heeft met Milos Raonic en Marin Cilic zijn verwachte finalisten gekregen. De Canadees klopte Victor Troicki met 6-2, 6-4 en de Kroaat versloeg Diego Schwartzman met 6-1, 7-6 (7).

Schwartzman, dit jaar al kwartfinalist in Sao Paulo, Rio en Monte Carlo, maakte in de tweede set een 4-0 achterstand ongedaan.

Cilic serveerde op 5-4 voor de zege, maar ook toen gaf Schwartzman zich niet gewonnen. Na een spannende tiebreak, waarin hij een 6-4 voorsprong prijsgaf, moest hij toch buigen. Voor Cilic is het zijn zesde finale op gravel. Hij won er een, in het Kroatische Umag.

Raonic - begeleid door Richard Krajicek - won acht ATP-toernooien en stond al 19 keer in een finale, maar nog nooit op gravel. Hij kreeg drie breekkansen tegen Troicki en benutte die ook.

Alexander Zverev

De finale van het graveltoernooi in München gaat tussen Alexander Zverev en Guido Pella. De Duitser was de Spanjaard Roberta Bautista met 7-5, 7-5 de baas en de Argentijn wees de Zuid-Koreaan Chung Hyeon met 4-6, 7-5, 6-4 terug.

De als tweede geplaatste Bautista, die geen set verloren had in de vorige twee duels met Zverev, kreeg negen aces om de oren. Bautista wist zich vaak geen raad met de snel genomen ballen van Zverev, die zijn agressieve spel beloond zag worden met breaks in de slotfase van beide sets.

Chung en qualifier Pella stonden nooit eerder in een ATP-finale en in een tot het laatste punt boeiende gevecht bleek Pella net iets koeler.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl