De vlag van Rotterdam op het oude Shellgebouw aan de Schiekade
NOS NieuwsAangepast

Vlaggen, shirts, lichtshows: Rotterdam is er klaar voor

Vlaggen worden gehesen, lichtshows geïnstalleerd en ook zijn hier en daar veiligheidsmaatregelen te zien. Rotterdam bereidt zich voor op het mogelijke kampioenschap van Feyenoord morgen. De supporters zijn er in ieder geval klaar voor.

Het meest opvallend is de gigantische vlag van de stad Rotterdam die rond het middaguur werd neergelaten vanaf het dak van het oude Shellgebouw aan de Schiekade. Twee leden van de Feyenoord Supportersvereniging hebben met honderden vrijwilligers weken aan de vlag gewerkt.

Een tram is volledig in Feyenoordkleuren gespoten en ook het beeld Santa Claus op het Eendrachtsplein (beter bekend als Kabouter Buttplug) moet er aan geloven: de kabouter krijgt een Feyenoordsjaal om.

  • ANP
    In de rij voor Feyenoordshirts
  • Joris van de Kerkhof / NOS
    Een shirt in de Teletekst-stijl

Rond het stadion van Excelsior, waar Feyenoord morgen kampioen kan worden, is niets aan het toeval overgelaten. Stadion Woudestein is omgeven door een ring van 30 ton zware containers. Daarmee moet worden voorkomen dat supporters zonder kaartje de tribunes proberen te bereiken. Het publiek kan alleen via enkele doorgangen naar binnen.

  • Theo Verbruggen / NOS
    Rond het stadion van Excelsior zijn zo'n 70 containers geplaatst
  • Theo Verbruggen / NOS
    De ring van containers heeft het stadion in een vesting veranderd

Als het feest in Rotterdam doorgaat is er een kampioensfeest in de Kuip, waar ook de schaal wordt uitgereikt. Sommige supporters komen van heel ver om daarbij te zijn: Dick Heintz en zijn 12-jarige zoon Oliver zijn gisteren in Sydney op het vliegtuig gestapt om tijdig in de Maasstad te kunnen zijn.

Vader en zoon Heintz voor hun vertrek uit Sydney

"Ik ben een echte Feyenoordfan die zijn zoon toen hij geboren werd al heeft beloofd om met hem af te reizen naar Rotterdam als Feyenoord kampioen wordt", zegt Heintz. "Het is een takke-eind reizen, maar wij zijn onderdeel van het legioen en we hebben er lang op moeten wachten dus dat doe je voor je club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl