Jens Toornstra juicht na zijn treffer
NOS VoetbalAangepast

Ex-vakkenvuller Toornstra toont aan: er is altijd hoop

De gedachten van Jens Toornstra gaan in de dagen voorafgaand aan de kampioenswedstrijd tegen Excelsior terug naar 2009. Toen zag zijn wereld er nog heel anders uit. Hij speelde bij amateurclub Alphense Boys, studeerde en was vakkenvuller in een supermarkt.

Maar toen klopte ADO Den Haag op de deur en stopte Toornstra met zijn studie fiscale economie en met zijn bijbaantje in de Dirk van den Broek in Ter Aar. "Het was mijn laatste kans op een profloopbaan", aldus Toornstra. "Daar wilde ik alles voor opzijzetten."

'Spanning toen vergelijkbaar met nu'

"Ik heb er geen spijt van", lacht Toornstra nu vanuit De Kuip. "Het geeft aan dat er altijd hoop is. Ik ben altijd in mezelf blijven geloven en ben altijd hard blijven werken."

Toornstra, van de supermarkt naar De Kuip

Er is ook een andere overeenkomst met 2009. Net 20 geworden speelde hij met Alphense Boys om de titel in de Tweede Klasse op zondag. "Eerlijk gezegd is de spanning van toen wel vergelijkbaar met nu", zei Toornstra. "Het spelletje is gewoon hetzelfde. Alleen de belangen zijn natuurlijk veel groter."

Sleutelrol bij Feyenoord

Toornstra ging eerst als amateur naar ADO, maar kreeg al snel een profcontract. FC Utrecht was zijn volgende stap en Feyenoord kwam in 2014. Na een dipje in het vorige seizoen speelt Toornstra dit seizoen een sleutelrol in de weg naar de titel.

Toornstra was direct betrokken bij 23 doelpunten (14 goals, 9 assists), maar buiten De Kuip scoorde Toornstra dit seizoen nog niet en leverde hij pas 2 assists. Laat Excelsior nou net zijn favoriete tegenstander zijn met 5 goals.

Drie keer Toornstra in seizoen 2016/2017

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl