NOS VoetbalAangepast

Voetbalsters Ajax slaan aanval Twente af; titel lonkt

De voetbalsters van Ajax hebben een flinke stap gezet richting de landstitel. Op bezoek bij naaste concurrent FC Twente werd het 1-1, waardoor het verschil tussen beide ploegen op vijf punten blijft.

Titel Ajax-voetbalsters lonkt na gelijkspelen tegen FC Twente

Volgende week treffen beide clubs elkaar op sportpark De Toekomst weer in de kampioenspoule. Wanneer de ploeg van Ed Engelkes dat duel ook wint, is Ajax zeker van de titel.

In Enschede bracht Ellen Jansen haar ploeg vlak voor rust op voorsprong. Met haar zeventiende doelpunt van het seizoen nestelde ze zich ook nog eens alleen aan kop van het topscorersklassement.

Dat liet de topscorer van Ajax, Marjolijn van den Bighelaar, niet over haar kant gaan. Vlak na rust maakte zij ook haar zeventiende van het seizoen en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

PSV nam afstand van ADO Den Haag door een onderling duel met 2-0 te winnen. Vanessa Susanna en Myrthe Moorrees waren trefzeker voor de thuisclub.

De strijd om de vijfde plek lijkt er een te gaan worden tussen Telstar en sc Heerenveen. De 'Witte Leeuwinnen' versloegen PEC Zwolle met 2-1 en de Friezinnen waren in eigen huis veel te sterk voor Achilles '29: 5-0.

Telstar komt daardoor op zeventien punten en sc Heerenveen op vijftien. Achilles '29 volgt op gepaste afstand met elf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl