Kruijswijk had 'schrik in de finale' na val van vorige week

Kruijswijk had 'schrik in de finale' vanwege val van vorige week
De Lotto-Jumbo-renner verliest in de eerste Giro-etappe tijd op zijn concurrenten. Hij verloor na een opstopping de aansluiting met het peloton.

De Ronde van Italië is voor Steven Kruijswijk niet begonnen zoals hij had gehoopt. Na een opstopping in een scherpe bocht, op iets meer dan drie kilometer, raakte Kruijswijk de aansluiting met het peloton kwijt.

"In de laatste kilometer moesten Jos van Emden en ik op een viaduct een gat laten. Eigenlijk was het een heel makkelijke dag, maar in de finale werd het toch hectisch." Kruijswijk verloor dertien seconden op zijn concurrenten.

'Wel wat schrik in de finale'

Vorige week kwam Kruijswijk in de Tour of Yorkshire ten val in een massasprint, daarbij kneusde hij een paar ribben. "Op zich gaat het wel, maar ik had in de finale wel wat schrik. Vorige week lag ik erbij, daarom knijp ik misschien iets te snel in mijn remmen."

"Het werkt misschien wel door en daarom neem ik minder risico. Maar het is dag één, we moeten hier goed doorheen komen en dan morgen weer verder."

Pöstlberger verrast sprinters in openingsrit Giro
Lukas Pöstlberger zou eigenlijk de sprint aantrekken voor Sam Bennett, maar hij pakte een gaatje en stond zijn voorsprong niet meer af.
1/2Pöstlberger verrast sprinters in openingsrit Giro
Hofland: jammer dat Greipel alleen zat in de finale
Moreno Hofland kon zijn kopman André Greipel niet bijstaan in de finale nadat hij werd opgehouden bij een opstopping.
2/2Hofland: jammer dat Greipel alleen zat in de finale
100 gerelateerde artikelen