2016: PSV met de Johan Cruijff Schaal
NOS VoetbalAangepast

Arena niet langer thuishaven Johan Cruijff Schaal

De strijd om de Johan Cruijff Schaal wordt vanaf komend seizoen niet meer standaard gespeeld in de Amsterdam Arena. De wedstrijd wordt voortaan georganiseerd in het stadion van de landskampioen. Dat heeft de KNVB besloten na overleg met Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en Vitesse.

Door de wijziging krijgt de landskampioen ook echt een thuiswedstrijd. "Op die manier wordt de landskampioen extra geëerd", aldus de KNVB.

Voor de KNVB was het een doorn in het oog dat de Arena bijna nooit was uitverkocht tijdens de Johan Cruijff Schaal.

"We hopen dat de supporters makkelijker deze wedstrijd kunnen beleven. Het moet een toegankelijke wedstrijd worden en minder problematiek met combiregelingen", zegt Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal bij de KNVB.

Arena niet langer thuishaven Johan Cruijff Schaal

Sinds 1996

De Johan Cruijff Schaal bestaat sinds 1996 en is traditiegetrouw de opening van het seizoen; het is de wedstrijd tussen de regerend landskampioen en de regerend bekerwinnaar.

De Supercup werd in 1949 voor het eerst gespeeld. De tweede editie was in 1991 en sindsdien stond het duel om de Supercup elk jaar op de rol. In 1996 werd de prijs tot Johan Cruijff-schaal omgedoopt.

2007: Ajax met de Johan Cruijff Schaal

Naamswijziging

Saillant detail is dat vorige maand, op de geboortedag van Johan Cruijff, is besloten de naamgeving van de Amsterdam Arena te wijzigen in Johan Cruijff Arena. De KNVB benadrukt dat Johan Cruijff altijd verbonden blijft aan de Supercup in Nederland. "De relatie met Johan Cruyff Foundation wordt versterkt en uitgebreid. Zo gaat er 1 euro per ticket naar de foundation."

Komend seizoen wordt de Johan Cruijff Schaal gespeeld op 5 augustus. Vitesse moet het naar alle waarschijnlijkheid in De Kuip opnemen tegen Feyenoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl