Logo Facebook
NOS NieuwsAangepast

Politie VS voorkomt zelfdoding via Facebook

Amerikaanse agenten hebben de zelfmoord weten te voorkomen van een meisje dat haar daad live op Facebook wilde uitzenden. De tiener werd net op tijd gered.

Het meisje uit de staat Georgia liet op Facebook zien dat ze een overdosis nam en een zak over haar hoofd deed. Kijkers belden daarop het alarmnummer. Ook Facebook zelf nam contact op met de politie.

Via Facebook was niet te achterhalen waar het meisje woonde, maar agenten kwamen via school achter haar adres en stuurden binnen een half uur drie politiewagens en een ambulance. Agenten konden binnenkomen via een badkamerraam en het meisje redden.

Kritiek

Facebook ligt de afgelopen tijd onder vuur vanwege video's van geweld. Zo plaatste een Amerikaan een filmpje van hoe hij een willekeurige voetganger doodde en zond een Thaise vader de moord op zijn dochtertje live uit.

Beide filmpjes bleven lange tijd online staan. Het bedrijf kondigde eergisteren aan 3000 werknemers aan te nemen om sneller te kunnen ingrijpen in de toekomst.

Een woordvoerder van de politie in Georgia zegt dat het in dit geval net op tijd goed ging. "Zelfs in deze situatie was deze jonge vrouw op zoek naar aandacht. Gelukkig zagen de juiste mensen het. Het had tragisch kunnen aflopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl