De man in Arnhem wordt aangehouden door de politie
NOS NieuwsAangepast

Man Arnhem gijzelde handhavers gemeente met nepwapen

De man die vanmiddag in de Arnhemse wijk Klarendal is gearresteerd, heeft twee mensen in gijzeling gehouden in een wijksteunpunt. Dat hebben de burgemeester van Arnhem, de politie en het OM bekendgemaakt op een persconferentie.

De mensen die werden gegijzeld, waren handhavers van de gemeente. De 57-jarige Arnhemmer die hen gijzelde, liet twee andere mensen in het pand meteen vrij en gaf hen een brief mee voor de politie. Die brief was aanleiding voor de politie om een arrestatieteam en een politie-onderhandelaar naar het pand te sturen.

Messen

Kort na elf uur kreeg de politie een melding van getuigen dat een man met een vuurwapen en een bomvest het wijksteunpunt Klarendal was binnengelopen.

De politie zette de omgeving af en onderhandelde met de man. Er was ook een politiehelikopter in de lucht. Even na twee uur gaf de man zich over. Hij moest zich uitkleden om te zien of hij explosieven bij zich droeg. Het bomvest en het vuurwapen bleken nep te zijn, maar ze zagen er wel echt uit. Hij had ook een aantal messen bij zich.

Het motief van de man is nog onbekend. Hij had geen strafblad maar was wel bekend bij de wijkagent. De woning van de man, vlak bij het wijkcentrum, is doorzocht. Er zijn geen spullen gevonden die gevaarlijk zijn voor de omgeving. De wijk werd deels geëvacueerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl