Juul Franssen arriveert bij de rechtbank
NOS SportAangepast

Rechter: judobond mag Franssen niet uitsluiten van wedstrijden

Juul Franssen is in het kort geding tegen de Nederlandse judobond in het gelijk gesteld. Dit betekent dat de 27-jarige Limburgse weer mag deelnemen aan internationale wedstrijden.

De rechter verplicht de bond bovendien om Franssen opnieuw voor te dragen voor een topsportstatus.

Conflict over centralisatie

Franssen en de bond waren in conflict nadat de bond alle judoka's in Nederland had verplicht om te gaan trainen op Papendal. Franssen wil met haar eigen trainer blijven werken in Rotterdam, de stad waar ze ook woont en studeert.

Omdat de judoka weigerde om naar Arnhem te verhuizen, besloot de bond haar uit te sluiten van deelname aan internationale wedstrijden. Franssen raakte bovendien haar A-status van NOC*NSF kwijt.

Blijdschap en opluchting bij Franssen

Het uitsluiten van deelname aan internationale wedstrijden zou het einde betekenen van de topsportcarrière van Franssen, de beste Nederlandse judoka in haar gewichtsklasse (-63 kg).

De rechter bepaalt verder dat er in het traject richting de Olympische Spelen van 2020 in Tokio een maatoplossing moet komen voor Franssen. De judoka mag dus met haar eigen trainers blijven werken, mits ze zich zo veel mogelijk aansluit bij het programma op Papendal.

Juul Franssen (r) mag weer deelnemen aan internationale wedstrijden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl