NOS NieuwsAangepast

Profiel rechters proces-Wilders

De rechtbankcombinatie die de zaak-Wilders opnieuw gaat behandelen, bestaat uit voorzitter Van Oosten en de rechters Janssen en Boeree. Een kort profiel van deze rechters.

Marcel van Oosten (voorzitter)

Rechter sinds 1983, eerst in de rechtbank Zutphen, sinds 2003 in de rechtbank Amsterdam. Van Oosten heeft ruime ervaring in zowel civiel recht als strafrechtsector. Hij begon zijn loopbaan als leraar in het middelbaar onderwijs en stapte in 1977 over naar de advocatuur. Daarnaast was hij van 1993 tot 2001 werkzaam als senior partner bij Price Waterhouse Coopers (PWC).

Rechtszaken: het meisje van Nulde en beleggingsfraudezaken als Golden Sun en American Energy.

Geert Janssen (oudste rechter)

Rechter in strafsector sinds 1996. Daarvoor werkzaam geweest als advocaat, universitair docent aan de Vrije Universiteit en als medewerker bij het Bureau van de Nationale Ombudsman.

Rechtszaken: moord op politieagente Gabriëlle Cevat, inbraak Van Goghmuseum, smaadzaak Maurice de Hond, babymoord met jeu-de-boulesbal.

Judith Boeree (jongste rechter)

Rechter sinds 2001, eerst in de bestuurssector en sinds 2006 in de strafsector, met recent een periode in het team Vreemdelingenrecht. Daarvoor werkzaam als onderzoeksassistent aan de Universiteit van Utrecht, secretaris bij de Adviescommissie voor vreemdelingenzaken en senior secretaris/stafjurist in de rechtbank Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl