Jaïro Riedewald
NOS VoetbalAangepast

Riedewald en Tete tegen Lyon in basis Ajax

Ajax zal in de halve finales van de Europa League aantreden met Kenny Tete en Jaïro Riedewald op de backposities. De twee komen onder Peter Bosz normaal gesproken nauwelijks aan spelen toe, maar de trainer doet tegen Olympique Lyonnais noodgedwongen een beroep op hen.

Tete vervangt rechts achterin de geschorste Joël Veltman en Riedewald speelt omdat Daley Sinkgraven nog steeds niet fit is en ook Nick Viergever een wedstrijd schorsing moet uitzitten.

Bosz: ik weet wat ze kunnen

Ondanks de weinige speelminuten die Bosz de twee gunt, zegt hij er het volste vertrouwen in te hebben dat zij er zullen staan tegen Lyon. "Ik weet wat ze kunnen."

"Dat weet ik al het hele seizoen, dus het is onzin dat zij zich nu moeten bewijzen. En het is ook niet gek dat ze nu ineens weer in de ploeg staan. Zo werkt het nu eenmaal."

Bosz: maak me niet druk over Lacazette

Bosz kijkt erg uit naar het Europese treffen. "Het is toch iets bijzonders om bij de laatste vier te zitten. Maar we moeten nu niet tevreden zijn met een halvefinaleplaats. Nu moeten we ook voor de winst gaan."

Uit die woorden blijkt dat Bosz vol vertrouwen is in een goede afloop. "Ik heb geen angst. Totaal niet. We kennen Lyon en zijn goed op die ploeg voorbereid."

Het is nog onduidelijk of de Fransen kunnen beschikken over Alexandre Lacazette. De sterspeler van Lyon is nog herstellende van een hamstringblessure. "Natuurlijk maakt het een verschil of hij wel of niet speelt, maar wij gaan ons daar niet op aanpassen", aldus Bosz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl