Raoul Hedebouw na de aanval
NOS NieuwsAangepast

Linkse Belgische politicus lichtgewond na aanval

Het Belgische Kamerlid Raoul Hedebouw van de marxistische PTB is licht gewond geraakt na een aanval met een mes. Dat gebeurde toen hij in Luik bij een viering van de Dag van de Arbeid was.

De dader kwam volgens correspondent Joris van Poppel achter Hedebouw aan met een mes en mogelijk pepperspray in zijn hand. De man stak met het mes in de richting van het been van de politicus en wist hem ook te raken. Daarna werd hij overmeesterd door de politie.

Belgische politicus aangevallen

De verwondingen van Hedebouw lijken mee te vallen. Vrij snel na het incident was hij in staat om de speech te houden waarvoor hij naar de 1 mei-viering was gekomen. Hij vertelde zijn toehoorders dat hij later nog naar het ziekenhuis zou gaan om naar zijn wond te laten kijken.

Het is nog onduidelijk wie de man met het mes is en wat zijn motief was voor de steekpartij.

Raoul Hedebouw is sinds 2014 een van de twee volksvertegenwoordigers van de uiterst linkse Partij Van De Arbeid, die in Wallonië de Parti du Travail de Belgique (PTB) heet. De partij staat er in de peilingen in België goed voor, met name in de economisch zwakke gebieden in Wallonië.

De partij voelt zich verwant met Jean-Luc Mélenchon in Frankrijk, die in de eerste ronde van de Franse verkiezingen bijna 20 procent van de Fransen achter zich wist te krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl