NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 1 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, vandaag trekt neerslag van zuid naar noord over het land. In de loop van de dag wordt het droog, maar het blijft bewolkt. Het wordt zo'n 14 graden.

Wat heb je gemist?

Vorig jaar werd er een stuk minder gestaakt

In 2016 waren er ruim 60 procent minder stakingen dan een jaar eerder. Dat heeft het CBS becijferd. Er waren 25 stakingen, vooral in de industrie en het vervoer.

Congresleiders eens over begroting, 'shutdown' afgewend

Congresleiders zijn het alsnog eens geworden over een begroting tot en met september, melden Amerikaanse media op basis van partijfunctionarissen

Man opgepakt voor natuurbranden in Twente

Na de natuurbranden in Twente heeft de politie een man uit Denekamp aangehouden op verdenking van brandstichting. De brandweer had in het noordoosten van Twente dit weekend de handen vol aan diverse natuurbranden. Bij elkaar ging zo'n 4 hectare bos en hei in vlammen op.

Hulpdiensten van de brandweer bestrijden een natuurbrand

Plofkraak 's-Gravendeel, politie schiet op vluchtauto's

Bij een plofkaak in 's-Gravendeel hebben criminelen een politieauto geramd en agenten bedreigd met een vuurwapen. De daders wilden een geldautomaat van een supermarkt kraken, maar de politie was er op tijd bij en wist dat te voorkomen.

Zwitser in Frankfurt opgepakt voor spionage

In Frankfurt is een Zwitser opgepakt op verdenking van spionage. Volgens de Duitse justitie werkte de 54-jarige man sinds 2012 voor de inlichtingendienst van een buitenlandse staat.

Verder vandaag...

In Rotterdam is vanavond een manifestatie rond 1 mei, de Dag van de Arbeid. In Parijs wordt gedemonstreerd tegen het Front National, de rechts-populistische partij van Marine le Pen. Zij spreekt zelf vandaag op een 1 mei-bijeenkomst in de Franse hoofdstad.

In Arnhem wordt Vitesse gehuldigd na de bekerwinst van gisteren.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl