De nieuwe wegindeling op de A1
NOS NieuwsAangepast

Automobilisten vergissen zich op vernieuwde A1

Sommige automobilisten op de A1 bij knooppunt Muiderberg vergissen zich daar in de afslag die ze moeten nemen. Sinds vanochtend moet verkeer richting Almere (A6) links aanhouden en verkeer richting Amersfoort moet rechts rijden. Dat was precies andersom en daarom moeten weggebruikers nu even wennen.

Het afgelopen weekend is gewerkt aan een nieuwe verbindingsboog. Verkeer van Amsterdam naar Almere kan daardoor met een hogere snelheid doorrijden.

De A1 bij Muiderberg moest om 05.00 uur weer opengaan. "Maar het werk was eerder klaar, dus kon de weg al om 03.30 uur weer open", zei verkeersmanager Van den Brink in het NOS Radio 1 Journaal.

De A1 is weer open, maar waar moet je heen?

Tot grote problemen heeft de nieuwe verkeerssituatie nog niet geleid. "Het is vakantie en daardoor nog niet erg druk op de weg", zei Van den Brink. "Daarom waren de werkzaamheden ook dit weekend."

Het aantal automobilisten dat zich vergist bij het nemen van de afslag is nu nog niet groot. Maar later vandaag, als het drukker is op de weg, kan het verkeer meer last hebben van twijfelende automobilisten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl