Politiewagens bij de A16
NOS NieuwsAangepast

Verdachte 's-Gravendeel is 18-jarige Hagenaar

De verdachte van een inbraak die vanmorgen in 's-Gravendeel werd opgepakt, is een 18-jarige inwoner van Den Haag. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

De andere verdachte of verdachten van de inbraak in de supermarkt zijn spoorloos. Het onderzoek naar hun identiteit is in volle gang, zegt de politie.

Sigarettenbalie

Inbrekers sloegen vanmorgen even na 03.00 uur ruiten van de supermarkt in. Het doel was de sigarettenbalie, waar een onbekende hoeveelheid tabak werd buitgemaakt.

In eerste instantie dacht de politie dat de verdachten de geldautomaat in het pand hadden willen kraken, maar onderzoek daarnaar heeft niets opgeleverd.

Shagroof in 's-Gravendeel

Omdat het inbraakalarm van de supermarkt was afgegaan, was de politie er snel bij. Toen de agenten "twee vuurwapenlopen" op zich gericht kregen, trokken de agenten ook hun wapens en openden ze het vuur. De inbrekers gingen er toen met twee Audi's vandoor.

De politie zette een klopjacht in, waarbij de snelweg A16 en het hsl-traject werden afgezet. Vanuit de lucht werd met een helikopter naar de inbrekers gezocht. Al snel werd een van de vluchtauto's leeg teruggevonden.

De aangehouden verdachte is niet ver daarvandaan aangehouden. Ook een groot deel van de buit is gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl