Serge Pauwels
NOS WielrennenAangepast

Dagsucces en eindzege Pauwels in Yorkshire

Serge Pauwels is winnaar geworden van de Ronde van Yorkshire. De Belg sprong in de slotrit weg op tien kilometer van de meet, zag ploegmaat Omar Fraile diep in de finale langszij komen en mocht daarna winnen.

De slotrit was zwaar, met acht pittige hellingen, waarvan vier in de laatste twintig kilometer. Pauwels bedwong twee heuvels in zijn eentje en haalde de top van de laatste klim met een voorsprong van acht seconden op een handvol achtervolgers.

Afstopwerk

Fraile verrichtte knap afstopwerk voor Pauwels bij demarrages van Brent Bookwalter en Jonathan Hivert en verraste vervolgens de rest door zelf naar Pauwels toe te rijden.

De 33-jarige Pauwels kwam nog nooit juichend over de meet. In 2009 won hij een etappe in de Giro, maar pas nadat de etappewinnaar geschorst was vanwege dopinggebruik.

Vorig jaar greep hij net naast een ritzege in de Tour de France. In de roemruchte etappe naar de Mont Ventoux, waarbij geletruidrager Chris Froome een deel te voet aflegde, werd hij afgetroefd door Thomas De Gendt.

Lammertink

Maurits Lammertink van Katusha eindigde als beste Nederlander op plek zes. Zijn jongere broer Steven Lammertink, die voor Lotto-Jumbo rijdt, zat net als landgenoot Pieter Weening in de vroege vlucht.

Pauwels zet Ronde van Yorkshire naar zijn hand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl