NOS WielrennenAangepast

Roglic wint tijdrit in Romandië, eindzege Porte

Richie Porte van BMC heeft de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Australiër moest in de 18,3 kilometer lange afsluitende tijdrit negentien seconden goedmaken op geletruidrager Simon Yates van Orica-Scott. Hij voldeed ruimschoots aan die opdracht.

Op de slotdag slaat Porte zijn slag in Romandië

Porte, een gerenommeerd tijdrijder, had op het aanvankelijk oplopende parcours dat halverwege in een dalende lijn naar de finish overging, al snel de marge met Yates overbrugd. De marge aan de meet was veertig seconden in het voordeel van Porte.

Toch bleek hij niet de beste tijdrijder in Lausanne, want de voor Lotto-Jumbo uitkomende Sloveen Primoz Roglic was acht tellen sneller en ging met de zege in de vijfde en laatste rit aan de haal. Daarmee steeg hij van de elfde naar de derde plaats in het algemeen klassement.

Nederlanders

Wilco Kelderman van Sunweb was in de laatste etappe de beste Nederlander. Hij finishte als elfde (+0.48) en was daarmee slechts twee seconden langzamer dan Chris Froome. In het algemeen klassement steeg hij van de elfde naar de zevende plek. Robert Gesink werd 26ste in de eindrangschikking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl