De brandweer blust de heidebrand in het Drentse Gasselte
NOS NieuwsAangepast

Brandweer heeft handen vol aan natuurbranden

In verschillende plaatsen in Nederland zijn natuurbranden geweest. Locaties in Drenthe, Overijssel, Limburg en Noord-Holland zijn getroffen. In Overijssel wordt brandstichting vermoed, schrijft RTV Oost.

De meeste branden zijn onder controle. In Noord-Holland, in de duinen in Overveen, zijn twee campings uit voorzorg ontruimd, schrijft NH Nieuws.

Wind

In de omgeving van het Overijsselse Denekamp heeft de brandweer op verschillende plaatsen drie branden bestreden. Het vuur werd door de harde wind steeds aangewakkerd.

De brandweer moest dit weekend vaker uitrukken voor natuurbranden in de buurt van Denekamp. Sinds gistermiddag is de brandweer aan een stuk door aan het blussen. Daarom heeft de politie volgens RTV Oost een sterk vermoeden dat de branden zijn aangestoken.

Ook in het Gelderse Groesbeek werd een brand aangestoken. Daar waren twee jongetjes in een bos aan het spelen met vuur. De brand was snel onder controle, dankzij de twee geschrokken kinderen. Ze belden namelijk zelf de brandweer, schrijft Omroep Gelderland.

Brand in Gasselte verwoest twee hectare grond

Geen water

Bij het Drentse Gasselte stond een deel van de heide in brand. Het blussen werd in eerste instantie bemoeilijkt doordat er geen water was. Dat werd opgelost door een groot watertransport. Vrachtwagens haalden water uit een nabijgelegen meer en brachten dat naar de brandhaard. Het vuur is geen bedreiging geweest voor het naastgelegen bungalowpark, schrijft RTV Drenthe.

De brandweer in Roermond rukte vanmiddag ook uit voor een grote bosbrand. Volgens de nieuwssite 1Limburg is de vlammenzee vlak bij een woonwijk. De brandweer is met veel mankracht ter plaatse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl