Amsterdam houdt Kampong uit play-offs, Pinoké gedegradeerd

Amsterdam heeft de laatste thuiswedstrijd van het reguliere hockeyseizoen met een zege afgesloten. Ellen Hoog besliste de wedstrijd tegen Kampong: 1-0. Pinoké degradeerde een wedstrijd voor het einde uit de hoofdklasse.

Amsterdam klopt Kampong door rake klap Hoog

Kampong is door de nederlaag uitgeschakeld voor de play-offs. Alleen een overwinning zou de Utrechtse ploeg nog kans geven op het toetje van het hockeyseizoen.

Pheninckx raakt de paal

Het zag er voor Kampong lange tijd goed uit. Bovendien trof het een ploeg dat al twee wedstrijden niet had gescoord. Met nog 28 minuten op de klok kreeg Kampong de grootste kans van de wedstrijd. Malou Pheninckx raakte echter de paal.

Veertien minuten later was het wel raak aan de andere kant. Ellen Hoog, die na dit seizoen stopt, schoot hard raak. Met nog een klein kwartier op de klok was Kampong niet bij machte om nog twee noodzakelijke doelpunten te maken.

Laren en Oranje-Rood strijden om ticket

Den Bosch, SCHC en Amsterdam waren al zeker van de play-offs. Het laatste ticket gaat naar Laren of Oranje-Rood.

Laren verspeelde een 2-0 voorsprong bij nummer twee SCHC (2-2), Oranje-Rood won bij HDM (2-1). Door die uitslag heeft Oranje-Rood alles in eigen hand. Op 7 mei valt de beslissing. Laren moet het thuis opnemen tegen Amsterdam en Oranje-Rood krijgt SCHC op bezoek.

Pinoké gedegradeerd

Voor Pinoké viel het doek. Tegen Hurley kwam de hekkensluiter niet tot scoren, terwijl Bloemendaal wel wist te winnen. Groningen werd met 1-0 verslagen.

Met nog een wedstrijd voor de boeg is het verschil tussen Bloemendaal en Pinoké opgelopen tot vier punten. Bloemendaal is samen met MOP wel veroordeeld tot het spelen van play-outs tegen ploegen uit de overgangsklasse.