NOS SportAangepast

Burgemeester van Doetinchem, juichen voor de volleyballers uit Groningen

Het is een aparte situatie. Mark Boumans was tot voor kort de voorzitter van volleybalvereniging Lycurgus uit Groningen, maar hij wordt burgemeester van Doetinchem, de plaats waar Orion speelt. En laten nu net die twee clubs strijden om het landskampioenschap.

De aparte situatie van Mark Boumans

De 42-jarige Boumans doet niet moeilijk over zijn voorkeur: "Ik ben fan van Lycurgus, dus ik hoop dat we winnen. Maar ik kan me geen betere club indenken om van te verliezen dan Orion. Het is dubbel, maar ook erg mooi."

Ook vorig jaar streden die clubs om de titel. Bij het schrijven van zijn sollicitatiebrief haalde Boumans die situatie zelfs aan. "Ik schreef dat het toch wel bijzonder is dat de voorzitter van de landskampioen solliciteert in de stad van de verliezend finalist."

Lycurgus, de landskampioen van vorig jaar

Het maakte de procedure speciaal voor de politicus, die over drie weken aan zijn nieuwe baan begint. "Mensen vonden het toch opvallend en maakten daar ook grappen over. Dat moet ook kunnen, vind ik. Doetinchem is een prachtige stad: lekker in de Achterhoek en ook veel topsport."

Toch kan het voor sommigen een raar gezicht zijn: de aanstaand burgemeester van Doetinchem die juicht voor Groningen. Boumans denkt dat het wel meevalt: "Het zijn eigenlijk ploegen die het goed met elkaar kunnen vinden. Dit is geen Ajax-Feyenoord."

2016: Volleyballers Lycurgus winnen eerste landstitel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl