NOS WielrennenAangepast

Bouhanni wint in Yorkshire, Kruijswijk slaat slotrit over

Nacer Bouhanni heeft de tweede etappe van de Ronde van Yorkshire op zijn naam geschreven. De Franse sprinter van Cofidis reageerde attent op een ultieme aanval van landgenoot Jonathan Hivert en won afgetekend.

Groenewegen raakt leiding kwijt in Yorkshire, ritzege Bouhanni

De renners kregen in de 122,5 kilometer lange etappe van Tadcaster naar Harrogate één pittige klim te verwerken, de Côte de Lofthouse (gemiddelde stijging 11%), waarna er tot de finish glooiende wegen volgden.

In de slotkilometer, die begon met een venijnig klimmetje, was Bouhanni de enige van de topsprinters die voldoende over had om de late aanval van Hivert (Direct Energie) bijtijds te neutraliseren. Daarna reed hij onbedreigd naar de zege.

Ook Caleb Ewan (Orica-Scott) passeerde Hivert nog op de streep en nam dankzij de bonificatieseconden de leiderstrui over van Dylan Groenewegen.

De Nederlands kampioen, die vrijdag de eerste rit won, moest dit keer genoegen nemen met de vierde plaats.

Kruijswijk niet in slotrit

Steven Kruijswijk, die vrijdag hard onderuit ging in de slotfase van de eerste etappe, liet zich in de finale goed zien in dienst van Groenewegen. Toch laat hij morgen de laatste etappe schieten.

De kopman van Lotto-Jumbo bereidt zich voor op de Giro. "Uit voorzorg stap ik morgen niet meer op. Ik wil een extra dagje rust pakken om vrijdag fris aan de start te staan", zegt Kruijswijk.

Kruijswijk had gisteren al op kunnen geven, maar vandaag wilde hij zichzelf nog testen. "Op zich ging dat prima, maar het is verstandiger om toch wat langer te herstellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl