NOS WielrennenAangepast

Simon Yates profiteert optimaal in koninginnenrit Romandië

Simon Yates heeft de macht gegrepen in de Ronde van Romandië. De Brit van Orica-Scott profiteerde in de koninginnenrit over 163,5 kilometer van Domdidier naar Leysin van een vroege vlucht en het beulswerk van Richie Porte.

Op de top van de slotklim won Yates het sprintje van Porte en nam en passant de leiderstrui over van Fabio Felline.

Simon Yates klopt Richie Porte in de sprint in de koninginnenrit van de Ronde van Romandië.

Sander Armée zat voor de derde keer in deze ronde mee in een lange vlucht, dit keer met Simon Clarke, Pavel Kotsjetkov, Mikaël Cherel en zijn ploegmaten Thomas De Gendt en Tosh Van der Sande.

De vijf haalden het niet, maar Armée stelde wel de bergtrui veilig.

Porte geeft gas op slotklim

Aan de voet van de slotklim sloot Simon Yates in de slotklim aan bij de vluchters, die inmiddels van samenstelling was veranderd.

Aan Chris Froome was de slotklim niet besteed. De kopman van Sky moest meteen aan de voet van het klimmetje van ruim vier kilometer met stukken van tien procent lossen.

Simon Yates profiteert optimaal van sterke Porte in Romandië

Vooraan ging Richie Porte op de pedalen staan, reed iedereen uit het wiel en rekende binnen korte tijd de laatst overgebleven vluchters in. Yates beet zich evenwel vast in het wiel van Porte, profiteerde van het werk en ging op tientallen meters van de streep op en over de Australiër.

Toch deed Porte uitstekende zaken. Met alleen nog een tijdrit te gaan, lijkt Porte de beste papieren te hebben om de Ronde van Romandië op zijn naam te schrijven. De gerenommeerde tijdrijder moet zondag 19 seconden goed maken op Yates.

Wilco Kelderman werd beste Nederlander op de dertiende plaats.

Yates-tweeling

Voor Simon Yates, vorig jaar zesde in de Vuelta, is het al de derde zege van het jaar. Eerder won hij een rit in Parijs-Nice en de GP Miguel Indurain.

Zijn tweelingbroer Adam Yates, vorig jaar vierde in de Tour de France, staat op één zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl