Robert Lewandowski
NOS VoetbalAangepast

Bayern verovert vijfde titel op rij

Bayern München heeft voor de 27ste keer in totaal en voor de vijfde keer op rij de Duitse titel in de wacht gesleept. Door een 6-0 zege bij VfL Wolfsburg is de club van Arjen Robben drie rondes voor het einde niet meer in te halen.

Robben deed zelf ook een duit in het zakje door de 4-0 te verzorgen. Dat deed de buitenspeler op de voor hem karakteristieke wijze. Hij stak van rechts naar binnen en schoot met links raak in de korte hoek.

  • AFP
    Bayern viert de vijfde titel op rij
  • AFP
    Bayern viert de vijfde titel op rij
  • AFP
    Arjen Robben (r) viert zijn goal

David Alaba opende het bal met een mooie krul uit een vrije trap. Robert Lewandowski nam vervolgens twee goals voor zijn rekening en Thomas Müller en Joshua Kimmich de laatste twee.

Na het laatste fluitsignaal vierde Bayern de titel met de aanwezige fans. Het vieren van de titel in Wolfsburg was niet vreemd voor Bayern. In 2003 en 2008 deed de Duitse recordkampioen dat ook al.

Wolfsburg deed slechte zaken in de strijd om handhaving. De ploeg van Riechedly Bazoer, die negentig minuten meedeed, en coach Andries Jonker vecht met zes andere clubs tegen degradatie.

Eerder op zaterdag kwam RB Leipzig, de enige ploeg die nog een stokje voor de titel van Bayern kon steken, in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen laagvlieger Ingolstadt.

Yussuf Poulsen

Leipzig was de betere en kreeg ook een reeks kansen. Ingolstadt-doelman Martin Hansen (oud-ADO) stond echter steeds in de weg. Ingolstadt speelde de slotfase met tien man. Alfredo Morales kreeg tweemaal geel.

Borussia Dortmund kwam thuis eveneens niet verder dan een 0-0 gelijkspel en moet nu vrezen dat Hoffenheim de derde plaats overneemt. Dortmund vond wel twee keer het net, maar Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus werden allebei teruggefloten.

Uitslagen Bundesliga

ThuisUitUitslag
VfL WolfsburgBayern München0-6
RB LeipzigIngolstadt0-0
Borussia DortmundFC Köln0-0
Werder BremenHertha BSC2-0
DarmstadtFreiburg3-0
FSV Mainz 05Mönchengladbach1-2
Bayer LeverkusenSchalke 041-4

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl