NOS SportAangepast

Green Bay winnaar Super Bowl

De 45ste editie van de Super Bowl is gewonnen door Green Bay Packers.

Aan de hand van quarterback Aaron Rodgers werd Pittsburgh Steelers met 31-25 geklopt.

Green Bay veroverde de trofee daarmee voor de vierde keer. De club won onder leiding van Vince Lombardi (naar wie de trofee later vernoemd werd) in 1967 en 1968 de eerste twee edities en was in 1997 met Brett Favre de beste.

Green Bay kende in het met ruim 100.000 fans gevulde Dallas Cowboys-stadion in Arlington een vliegende start. Na een fraaie pass van Rodgers zorgde Jordy Nelson voor de eerste touchdown en Nick Collins kon scoren nadat hij een zwakke pass van Ben Roethlisberger onderschept had: 14-0.

Rodgers neemt ploeg op sleeptouw

Pittsburgh, recordhouder met zes Super Bowl-zeges, deed met een fieldgoal iets terug, maar Green Bay liep verder uit nadat Rodgers met een ragfijne pass Greg Jennings gevonden had: 21-3.

Steelers-quarterback Roethlisberger kreeg daarna zijn passing iets beter op orde, met een score van Hines Ward als gevolg. En nadat Rashard Mendenhall vroeg in het derde kwart met een touchdown voor 21-17 had gezorgd, was de spanning helemaal terug.

Het verdedigend sterke Green Bay leek het duel te beslissen toen Rodgers weer Jennings (28-17) vond, maar de Steelers gaven zich niet gewonnen. Dat leverde nog een touchdown van Mike Wallace op, maar verder liet Green Bay het niet komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl