Lizzie Deignan
NOS WielrennenAangepast

Deignan laat Van der Breggen nu wel achter zich

De Engelse Lizzie Deignan-Armitstead heeft op indrukwekkende wijze de Ronde van Yorkshire gewonnen. De renster van Boels Dolmans kwam na 123 kilometer koers van Tadcaster naar Harrogate alleen binnen.

Op zestig kilometer van de meet, op de top van de Cote de Lofthouse, kwamen Deignan, Anna van der Breggen en Dani King voorop. Het peloton volgde op meer dan een minuut. Toen de voorsprong nog maar dertig seconden bedroeg, versnelde Deignan. Ploeggenote Van der Breggen reageerde niet en de Engelse reed solo naar de zege.

Amy Pieters, eveneens rijdend voor Boels, werd vierde en was daarmee de beste Nederlander.

Deignan weet weer wat winnen is

Drie keer tweede

Zodoende weet Deignan weer wat winnen is. De afgelopen drie wedstrijden die ze reed, eindigde ze keer op keer als tweede. In achtereenvolgens de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik moest ze haar meerdere erkennen in Van der Breggen.

Ook financieel gezien is de zege in Yorkshire er eentje waar Deignan blij mee zal zijn. Deze overwinning is goed voor 17.500 euro aan prijzengeld. Ter vergelijking: de drie overwinningen van Van der Breggen zijn in totaal goed voor 3.384 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl