Voetbalsters Ajax en Twente gaan strijden om titel

Voetbalsters Ajax te sterk voor PSV

De voetbalsters van Ajax hebben dankzij een 1-0 thuiszege op PSV de Eindhovenaren uitgeschakeld voor de titel in de eredivisie vrouwen. FC Twente, dat met 5-0 van ADO Den Haag won, is nu de enige ploeg die de Amsterdammers nog kan bedreigen.

Ajax, al het hele seizen koploper in de eredivisie vrouwen, kwam tegen de ploeg uit Eindhoven al snel op voorsprong. De 1-0 van Marjolijn van den Bighelaar in de twaalfde minuut bleek echter ook de enige treffer van de wedstrijd.

Het betekende haar zestiende doelpunt van dit seizoen. Daarmee staat ze samen met Katja Snoeijs (Telstar) en Ellen Jansen (FC Twente) op een gedeelde eerste plek op de topscorerslijst.

Twente blijft in spoor Ajax

De voetbalsters van FC Twente beslisten het duel met ADO al in de eerste helft dankzij een eigen doelpunt van ADO-speelster Priscilla Mesker, twee goals van Eshly Bakker en een van Lineth Beerensteyn.

In de tweede helft bepaalde Lenie Onzia de eindstand op 5-0.

FC Twente heeft nu vijf punten achterstand op Ajax, dat volgende week op bezoek gaat in Twente.

In de strijd om de vijfde plek deed sc Heerenveen goede zaken door met 5-1 te winnen van PEC Zwolle. Omdat concurrent Telstar met 3-0 onderuit ging bij Achilles '29, zijn de Friezinnen Telstar tot op twee punten genaderd.