Antonio Stankov viert de 2-2

Achilles'29 grijpt laatste strohalm in Jupiler League

Achilles'29 is nog niet gedegradeerd uit de Jupiler League. De club uit Groesbeek speelde in de voorlaatste speelronde gelijk bij De Graafschap (3-3) en zag concurrent Dordrecht verliezen.

Het verschil tussen beide clubs onderaan de ranglijst is nu twee punten in het voordeel van Dordrecht, dat volgende week op bezoek moet bij FC Den Bosch. Achilles ontvangt Jong PSV.

Het doelsaldo is ruimschoots in het voordeel van Dordrecht. Het is voor het eerst sinds de nieuwe opzet dat een club uit de Jupiler League kan degraderen.

.

De eerste helft in Doetinchem was een spektakelstuk. Een minuut na de 1-0 van Mark Diemers (fraaie assist Bryan Smeets) maakte Jop van Steen gelijk met een volley en weer een minuut later scoorde Anthony van den Hurk: 2-1.

Smeets sprong niet mee met de koppende Antonio Stankov (2-2), maar stond met een hakje wel aan de basis van de 3-2 van Van den Hurk. Nog voor de rust maakte Niek Versteegen voor de derde keer gelijk. Na rust werd doelman Robbert te Loeke de held van Achilles.

Na het duel reageerde voorzitter Harrie Derks van Achilles '29 opgetogen in Langs de Lijn En Omstreken. "We blijven leven, daar gaat het om. Deze wedstrijd was typerend voor het tweede gedeelte van dit seizoen. Maar ze hebben een prima resultaat gehaald en heel veel veerkracht getoond."

Play-offs De Graafschap?

De Graafschap behoudt nog een minieme kans op een playoffplek. De club moet hopen dat RKC zijn laatste wedstrijd, uit bij MVV, verliest. Ook FC Eindhoven is nog in de race voor het laatste van in totaal acht playoff-tickets.

Cambuur, Volendam, NAC Breda, Almere City, MVV, FC Emmen (op doelsaldo niet meer te achterhalen) en Helmond Sport (periodetitel) verzekerden zich al eerder van een extra kans op promotie.