Ilie Nastase
NOS SportAangepast

Excuses Nastase na wangedrag: was een spontane reactie

Ilie Nastase heeft een reactie gegeven op zijn veelbesproken gedrag tijdens de Fed Cup-ontmoeting van Roemenië met Groot-Brittannië.

De captain van de Roemenen werd afgelopen zaterdag in Constanta uit het stadion gezet nadat hij de scheidsrechter, de Britse speelster Johanna Konta en captain Anne Keothavong had uitgescholden.

Baby Serena Williams

Dat was niet het eerste incident met Nastase. Hij had eerder tijdens een persconferentie een opmerking gemaakt over de huidskleur van de ongeboren baby van Serena Williams. Die opmerking zorgde voor veel opschudding.

"Ik hoorde dat toen voor het eerst (dat Williams zwanger is, red.) en ik reageerde op een spontane manier", aldus Nastase in een statement op Facebook.

Captain Nastase naar de tribune gestuurd bij Fed Cup

De tweevoudig grandslamwinnaar verklaart tevens zijn scheldkanonnade aan het adres van Konta en Keothavong. "Ik verdedig mijn woorden niet, maar ik verzeker je dat ik dit deed in het belang van het Roemeense team en het Roemeense tennis."

Ongelukkige situatie

"Ik weet dat er geen excuses zijn voor mijn woorden, ondanks dat iedereen weet hoe ik in elkaar zit en de ongelukkige situatie waarin in dit heeft plaatsgevonden", aldus Nastase.

De internationale tennisfederatie ITF kondigde eerder deze week een onderzoek aan naar het gedrag van Nastase.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl