NOS VoetbalAangepast

KNVB baalt dat alles op straat ligt

'Iedereen bij de KNVB baalt over gang van zaken'

De zoektocht naar een nieuwe bondscoach voedt al dagen de Nederlandse media. Iedereen heeft er zo zijn mening over en ook de kandidaten zelf zijn uitvoerig aan het woord geweest. Tot groot ongenoegen van de leiding binnen de KNVB, zo weet de NOS.

Bij de voetbalbond heerst flinke onvrede over de manier waarop betrokkenen uit de school klappen. In de pers valt bijna de gehele procedure, stap voor stap, te lezen.

Zo werd na een telefoongesprek met Henk ten Cate duidelijk dat hij zich al even bondscoach waande. De oefenmeester had zelfs Fred Rutten al benaderd om assistent te worden.

De blijdschap was groot bij Ten Cate, totdat hij plots werd gebeld door technisch directeur Hans van Breukelen met het bericht dat de voetbalbond meer bedenktijd wilde. Ten Cate trok zijn conclusies en bedankte voor de baan.

Het vrijdag naar buiten gekomen nieuws dat er een onderzoek loopt naar Ten Cate als aandeelhouder van het bedrijf Tinker Travel en dat er een juridische procedure tegen hem zal worden gestart, was de KNVB onbekend. "Daar wisten en weten wij niks van", laat de leiding van de voetbalbond weten. "Daar willen wij buiten blijven. We hebben niet de minste behoefte hierop te reageren."

Advocaat troef

Naarmate meer kaarten op tafel kwamen te liggen, werd duidelijk dat Dick Advocaat de troef van de KNVB is. Zijn aanstelling is slechts een kwestie van tijd, zo liet Advocaat donderdag zelf weten aan NOS-verslaggever Joep Schreuder in Istanbul.

'Advocaat niet voor 1 juni bij Oranje'

Bij de bond hopen ze volgende week de persconferentie te kunnen uitschrijven voor Advocaats aanstelling, al houden ze in Zeist wel een slag om de arm.

Er zijn nog steeds verschillende scenario's denkbaar, zo stelt men. De KNVB moet er nog financieel zien uit te komen met Advocaat en diens beoogde assistent Ruud Gullit.

KNVB: geen ommezwaai van Ten Cate naar Advocaat

In de pers is de teneur dat de amateuristische zoektocht symbool staat voor de chaos binnen de bond. De plotselinge koerswijziging van Ten Cate naar Advocaat verdient volgens velen geen schoonheidsprijs.

Volgens de KNVB is er echter nooit sprake geweest van een ommezwaai. Er zijn en waren diverse opties, stelt men in Zeist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl