FC Barcelona

Barcelona zet integriteitscommissie op kwestie Málaga

FC Barcelona heeft de integriteitscommissie van de Spaanse voetbalbond ingeschakeld om denigrerende uitspraken van Málaga-eigenaar sjeik Abdullah Al-Thani aan de kaak te stellen. Barcelona vreest dat Málaga op de slotdag van de Spaanse competitie bewust ervoor zou kunnen zorgen dat de titel naar Real Madrid gaat.

"Dat Catalaanse tuig zal de glorie van de titel in La Liga niet ruiken", schreef sjeik Abdullah Al-Thani deze week op Twitter. FC Barcelona en Real Madrid zijn in een nek-aan-nekrace verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. Barça en Real Madrid hebben weliswaar evenveel punten, maar Madrid heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de Catalaanse rivaal.

Op de laatste dag van de competitie ontvangt Málaga voor eigen publiek Real Madrid. De uitlatingen van Al-Thani doen FC Barcelona het ergste vrezen. "Dit maakt inbreuk op de principes van eerlijke sport. Het gaat om de ethische en juridische voorschriften die gelden voor de competitie. We willen dat hier goed naar gekeken wordt", laat de Catalaanse club weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl