De 16-jarige Maggie Lee
NOS NieuwsAangepast

Politie krijgt 25 tips over vermist Amerikaans tienermeisje

In het onderzoek naar de vermissing van de 16-jarige Amerikaanse Maggie Lee, zijn 25 tips binnengekomen. Het meisje nam op 1 april een vliegtuig naar Nederland en is sindsdien niet meer gezien. "We weten echt niet waar ze is, dus ons onderzoek is nu in volle gang", vertelt een woordvoerster van de politie.

Mogelijk is Maggie in Den Haag. "Maar het zou ook best kunnen dat ze ergens anders zit", legt de politie uit. "Daarom gaan we alle tips die we hebben ontvangen nu onderzoeken." In de zoektocht werkt de Nederlandse politie samen met de FBI en Interpol.

De familie van het meisje maakt zich grote zorgen om de tiener. Moeder Sabrina is vorig weekend zelfs naar Nederland gevlogen om haar dochter te zoeken. "Ik wil haar weer meenemen naar huis", zegt ze in een interview met Omroep West. "Ik denk dat ze in gevaar is. Daarom ben ik hier."

'God weet wat er kan gebeuren'

Margaret Lee, zoals het meisje eigenlijk heet, verliet haar huis in het Amerikaanse Springfield (Tennessee) op zaterdag 1 april. Haar paspoort had ze bij zich. De politie en de FBI kwamen er al snel achter dat ze naar Nederland was vertrokken. "Ze stond op de passagierslijst van het vliegtuig", vertelt Sabrina tegen Omroep West.

Vermoedelijk heeft Maggie iemand uit Den Haag leren kennen, zegt haar moeder. "Ik denk dat ze verliefd is geworden. En dat als ze hier zou zijn, dat ze in een soort paradijs terecht zou komen en niet meer naar school zou hoeven." Want volgens moeder Sabrina probeerde haar dochter dat eerder dit jaar ook al. "Op 4 februari heeft ze al geprobeerd om met het vliegtuig naar Amsterdam te gaan, maar de politie hield haar toen tegen op het vliegveld van Nashville."

Ze beloofde me het nooit meer te doen, maar ze heeft niet geluisterd.

Sabrina Lee, moeder van Maggie

"Ik heb haar toen verteld hoe gevaarlijk zoiets is en wat er allemaal kan gebeuren. En ik dacht dat ze me begreep. Ze beloofde me het ook nooit meer te doen, maar ze heeft niet geluisterd." Sabrina begrijpt ook niet hoe een meisje van 16 zonder problemen naar Nederland heeft kunnen vliegen.

Maggie vertrok op 1 april naar Nederland

In de hoop het meisje snel te vinden, is haar moeder nu actief aan het zoeken in Den Haag. "Ik ben de stad in geweest en deel flyers uit bij het station. Ook geef ik ze aan ondernemers om ze voor hun raam te hangen. Verder kijk ik iedereen op straat aan, naar hun gezichten. Ik hoop dat ik haar zie."

De familie wil deze onzekere tijden snel afsluiten. "Ik hou van haar en ik vergeef het haar. We missen haar ook, haar vader, haar zusje. We willen haar weer thuis hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl