Koning Willem-Alexander in april 2017
NOS NieuwsAangepast

Ruim vier miljoen kijkers zagen gesprek met de koning

Het gesprek met koning Willem-Alexander dat gisteravond werd uitgezonden op televisie, is bekeken door bijna 4,3 miljoen mensen. De koning sprak met presentator Wilfried de Jong op landgoed de Eikenhorst in Wassenaar over zijn leven, ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag.

Het gesprek met de koning werd op twee zenders tegelijk uitgezonden. Bij de NOS op NPO 1 keken 3.163.000 mensen. Nog eens 1.116.000 mensen bekeken de uitzending op RTL4.

Openhartig

De koning wilde in het gesprek vooral zichzelf laten zien: de man en niet het staatshoofd. Hij sprak openhartig over onder meer zijn familie en gezin, de dood van zijn broer Friso en de herdenkingen rond de ramp met de MH17.

Al snel na kwamen de reacties los. Veel kijkers lieten via sociale media weten onder de indruk te zijn van het gesprek en noemden het open, ontspannen, eigentijds en oprecht.

Vier jaar geleden

Vier jaar geleden liet de koning zich ook interviewen, toen in het gezelschap van koningin Máxima. Met dat interview wisten Mariëlle Tweebeeke en Rick Nieman voor de NOS en RTL4 4,6 miljoen kijkers aan zich te binden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl