Lionel Messi viert de 1-0 tegen Osasuna
NOS VoetbalAangepast

Real Madrid en Barcelona delen flinke tikken uit

Barcelona en Real Madrid brengen de titelstrijd in Spanje met klinkende cijfers naar een kookpunt.

Barcelona klopte Osasuna met 7-1, Real Madrid had geen moeite bij Deportivo La Coruna: 2-6. Barcelona en Real Madrid hebben evenveel punten, maar Barça heeft wel een duel meer gespeeld. De ranglijst wordt aangevoerd door Barcelona vanwege het onderlinge resultaat.

BBC afwezig

Real leidde al binnen een minuut tegen Deportivo, het bleek een startschot voor een wervelende avond. En dat zonder het vermaarde BBC-trio. Bale, Benzema en Cristiano Ronaldo bleven om uiteenlopende redenen aan de kant.

Maar ook de veredelde B-keus had geen moeite om de zege binnen te halen. James Rodríguez tekende voor de twee van de zes Madrileense treffers.

Neymar geschorst, Suárez rust

Drie dagen na het wervelende optreden tegen Real trad Barça aan zonder Neymar (geschorst) en Luis Suárez (rust), maar het spel werd er niet minder om. Lionel Messi opende met een mooi wippertje de score en André Gomes schoot nog voor rust hard de 2-0 binnen.

De al gedegradeerde hekkensluiter Osasuna deed met een vrije trap van Roberto Torres iets terug en heel even wankelde Barcelona een beetje. Via Gomes (rebound), Messi en Paco Alcácer nam Barça verder afstand.

Jubileumtreffer Mascherano

Javier Mascherano mocht halverwege de tweede helft vanaf de stip voor 6-1 zorgen. De Argentijn, die even eerder nog de paal had geraakt, maakte tot grote vreugde van zijn ploeggenoten voor het eerst in negen jaar weer een competitiegoal en nam bovendien de honderdste competitietreffer van Barça dit seizoen voor zijn rekening.

De thuisploeg deed het daarna rustiger aan, al mocht Alcácer vlak voor tijd nog wel voor het toetje zorgen.

Javier Mascherano maakt zijn eerste goal voor Barça

Stand bovenin Primera División

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. FC Barcelona3478101-33
2. Real Madrid337890-38

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl