Kees van Wonderen als trainer van Oranje -17
NOS Voetbal

Van Wonderen gaat voor hoogste trainersdiploma

Kees van Wonderen is de bekendste naam op de lijst van cursisten die zijn toegelaten tot de opleiding Coach Betaald Voetbal, die komende zomer begint. Van Wonderen (5 interlands) deed tot nu toe trainerservaring op bij FC Twente en diverse jeugdelftallen van Oranje.

Ook andere oud-profvoetballers als Arne Slot en Fuat Usta staan op de lijst. Daarentegen ontbreekt John Heitinga. De voormalig international (87 interlands) voerde wel een verkennend gesprek met de KNVB. Daaruit bleek dat hij nog niet in aanmerking komt voor de opleiding, waarna Heitinga besloot zich niet officieel aan te melden.

"De normering is sinds dit seizoen iets bijgesteld", laat een woordvoerder van de KNVB weten. "De vooropleiding, de ervaring en het cv van een trainer is belangrijker gemaakt. Zo worden de kansen voor een ex-international en bijvoorbeeld een trainer met een op de sport gerichte opleiding dichter bij elkaar gebracht."

"Het schort nog aan trainerservaring bij Heitinga, wat overigens niks zegt over de toekomst. Want natuurlijk heb je mensen met veel voetbalervaring er graag bij. Maar we hebben nieuwe toelatingseisen afgesproken met alle partijen, dan moet je je daar ook aan houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl