Marit Bouwmeester
NOS SportAangepast

Fysieke klachten dwingen Bouwmeester tot opgave in Hyères

Marit Bouwmeester heeft zich teruggetrokken bij de wereldbekerwedstrijden in Hyères. De zeilster kampt met fysieke problemen en wil met het oog op de WK in Nederland komende zomer, geen risico nemen.

Voor de olympisch kampioene uit Friesland waren de sterk bezette wedstrijden in Hyères het eerste officiële optreden sinds de Spelen. Ze begon dinsdag in Frankrijk met een tweede plek in de Laser Radial-klasse, maar maakte vervolgens de tweede race niet af.

Bouwmeester reageert teleurgesteld vanuit Frankrijk. "Dit is echt balen. Ik wil gewoon racen. De afgelopen maanden heb ik echt knetterhard gewerkt. Mijn fysieke resultaten waren supergoed, nog beter zelfs dan voor de Spelen. Maar vlak voor dit evenement kreeg ik wat klachten."

Marit Bouwmeester in actie tijdens de WK

Bouwmeester wil niet zeggen wat precies het probleem is. "Ik wist dat ik niet helemaal fit was, maar ik wilde zó graag racen. Tegen beter weten in ben ik toch het water op gegaan. Ik had zo veel energie dat ik die boot wel doormidden kon trappen. Maar de eerste race heb ik op 60% moeten varen. Dat ging niet eens slecht, maar het is beter om nu te stoppen en te herstellen."

Het seizoen van Bouwmeester draait dus dit jaar om het WK Laser Radial in Medemblik. Bouwmeester. "Dan wil ik er staan. Het is beter om nu goed te herstellen. Ik blijf voorlopig nog hier in Hyères om me te laten behandelen door mijn fysiotherapeut. Zodra ik fit ben, wil ik er weer voor 100% tegenaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl